Algemeen

Zo schud je de winter van je af

Ben jij een winter fan of kun je niet wachten tot de lente begint en je de eerste knoppen in de bomen en planten weer ziet opengaan? Hoe het ook zij, de lente komt er binnenkort weer aan! En ook al is de grens tussen de seizoenen niet altijd even duidelijk, het is toch goed om stil te staan bij het nieuwe leven dat in aantocht is en jezelf voor te bereiden op de komende maanden.

Wees creatief

Wat is er leuker dan nieuwe spulletjes in je huis of tuin te zetten nu de winter bijna voorbij is. Verander je kussens in je tuinstoelen en zet voorjaarsplanten buiten of binnen. Een goede manier om je hoofd leeg te maken, is een creatief project starten. Fleur de oude kussens zelf op door er bijvoorbeeld kralen aan te bevestigen, ga aan de slag met een macramé project of maak je eigen oorbellen. Voorbeelden vind je heel makkelijk op internet en de materialen kun je aanschaffen bij een sieraden onderdelen groothandel online, zoals Betaalbarekralen. Daar vind je voor niet veel geld alles wat je nodig hebt aan kralen, macramé draad, oorbel onderdelen en tangetjes. 

Maak schoon schip

Schoon schip maken kun je heel letterlijk opvatten en je huis opruimen. Dat is natuurlijk een prima gedachte want iedereen weet dat wanneer je in een opgeruimde ruimte leeft, je hoofd ook leger is. Dus als startpunt kun je beginnen met het weggooien van spullen die je niet gebruikt, of je kledingkast voor te bereiden op de lente en zomer. Gooi of geef dingen weg of bewaar ze om te verkopen via internet of op een rommelmarkt. Ook je lichaam is gebaat bij een kleine schoonmaakbeurt. Probeer in het weekend eens twee uurtjes te vinden om je op te sluiten in de badkamer en je huid te scrubben. Een masker in je haar en op je gezicht en een uur later voel je je een stuk frisser!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.