Zo bescherm je je gekleurde haar deze zomer
Beauty,  Mode,  Tips

Zo bescherm je je gekleurde haar deze zomer

Gekleurd haar vergt speciale verzorging. Als je regelmatig je haar laat kleuren weet je dit waarschijnlijk al, maar gekleurd haar heeft zeker in de zomer een extra zetje nodig. De zon kan je haarkleur een beetje bleken. De kleur vervaagt hierdoor sneller. Daarnaast zweet je meer en ga je wel eens zwemmen waardoor je je haar vaker nat maakt en vaker wast. Hoe zorg je dat je kleur optimaal en verzorgt blijft deze zomer.

Speciale shampoo en conditioner

Veel verschillende merken maken speciale shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Helaas zijn niet al deze producten even goed. Als je je kleur, en je haar, echt goed wil beschermen kun je beter investeren in producten van een goed merk. Kevin Murphy producten staan bijvoorbeeld bekend om de hoge kwaliteit. Alle producten zijn sulfaat- en parabenenvrij en ze zijn natuurlijk niet op dieren getest. De zachte ingrediënten in deze producten zijn geschikt voor verschillende haartypen en beschermen niet alleen je kleur maar voeden ook je haar. Het verven van je haar geeft namelijk ook wat schade, daarom is ook goede verzorging erg belangrijk.

Heat protect

Een ander onmisbaar product in de zomer is een heat protect product met UV-filter. Ook dit product wordt door veel verschillende merken gemaakt, maar deze zijn vaak ook van goede kwaliteit. Let wel op dat het product aangeeft ook een UV-filter te hebben, dit beschermt je haar tegen de zon. Heat protect producten zijn er in verschillende vormen. De populairste is een spray, maar je kunt het ook in een crème variant aanschaffen. Welke je kiest ligt aan persoonlijke voorkeur.

Droogshampoo

Hoe goed je shampoo ook is, meestal is het beter voor je haar om het niet teveel te wassen. Het zou ook veel werk zijn om dit elke dag te moeten doen. Dat terwijl je haar wel sneller ‘vies’ wordt in de zomer. Daarom is ook droogshampoo onmisbaar dit seizoen. Hiermee fris je je haar makkelijk op tussen wasbeurten door.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.