Tips

Wat zijn de beste pannen in de keuken?

Als je op zoek bent naar nieuwe pannen is het wel even goed om te weten wat nou de beste pannen zijn om te kopen. Een keuze maken over een goede pannenset of losse pannen kan best een moeilijke zijn. Daarom helpen we je een handje in dit artikel.

Waar let je op bij de aanschaf van een pan of pannenset?

Er zijn heel veel soorten pannen op de markt, hierdoor zijn er ook veel verschillende voordelen en nadelen. Hoe weet je dan wat de beste pannen zijn en welke je moet kiezen?

Welke pannen en welke gerechten?

Allereerst is het van belang om na te gaan welke pannen je wil gaan gebruiken en hoe je deze pannen gaat gebruiken. Wat zijn bijvoorbeeld gerechten die je vaak kookt of welke stijl van koken past bij jou? Maak je bijvoorbeeld vaak vlees, dan is een grillpan zeer geschikt. Maak je veel eenpansgerechten, kijk dan naar een braadpan of hapjespan.

Welke warmtebron gebruik je?

Ten tweede speelt de warmtebron een grote rol bij je zoektocht naar pannen of een pannenset. Er zitten namelijk ook vaak verschillen tussen de soorten van de pannen. 

Ten derde speelt de grootte van de pannen ook een rol bij je zoektocht. 

Het materiaal van de pan

Het materiaal van de pannenset of pan is ook essentieel voor het kiezen van de juiste pannen. Het type materiaal van de pannen bepaalt de stijl van koken en de soorten gerechten die je kunt maken. De meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor pannen zijn:

  • Roestvrij staal (RVS)
  • Aluminium
  • Gietijzer

RVS 

Roestvrij staal is een erg sterk en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen hitte, corrosie en krassen. Een voordeel die roestvrijstalen pannen meenemen is dat ze een erg lange levensduur hebben en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn ideaal voor het koken op hoge temperaturen, omdat ze niet zullen kromtrekken en ze geen giftige stoffen bevatten. De RVS pannen zijn dus een goede optie als je veel verschillende soorten voedsel wilt bereiden.

Aluminium

Aluminium pannen zijn licht, duurzaam en hebben een goede warmtegeleiding. Ook zijn de aluminium pannen gemakkelijk schoon te maken door hun antiaanbaklaag. De aluminium pannen zijn vaak ook een stukje goedkoper omdat ze minder lang meegaan dan RVS of gietijzeren pannen. 

Gietijzer

Gietijzeren pannen zijn erg zwaar en worden vaak gebruikt om vlees of vis te bakken. Gietijzer pannen staan bekend om hun capaciteit om een ​​hoge, gelijkmatige hitteverdeling te behouden. De pannen zijn ook erg duurzaamheid, omdat de pannen over het algemeen vele jaren meegaan als ze goed worden verzorgd. KookGigant biedt een leuk assortiment van gietijzeren pannen, hier vind jij de beste gietijzeren pannen voor jouw keuken.

Altijd de juiste pan bij de hand

Weet je nou niet wat voor pannen je gaat gebruiken of twijfel je? Dan is het misschien handig om een allround pannenset aan te schaffen. Een allround pannenset kan voor alle gerechten en kookstijlen gebruikt worden. Benieuwd naar complete pannensets? Bekijk dan de pannensets van KookGigant.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.