Wat is Stapelstein?
Tips

Wat is Stapelstein?

Stapelstein is een zeer speciaal speelgoedmerk. Het is opgericht door een Duitser die van mening was dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de motoriek en ontwikkeling van kinderen. Deze bewegingsdrang valt onder de basisbehoeften van kinderen en moet goed gestimuleerd worden.

Stapelstein betekent ‘stapelsteen’. Het zijn dan ook redelijk grote stenen gemaakt van schuim. Deze kunnen worden gebruikt voor diverse doeleinden en op welke manier dan ook de motorische ontwikkeling van je kind stimuleert.

Waarvoor kan het speelgoed worden gebruikt?

Naast het bevorderen van de motorische vaardigheden, helpt Stapelstein ook met het ontwikkelen van de creativiteit, cognitie en sociale competentie. Er kan op gebalanceerd worden, mee gebouwd worden, helpen bij het zwemmen en voor nog vele andere uitdagingen gebruikt worden.

Stapelstein wordt gebruikt in meerdere kleuterscholen en kinderdagverblijven. Het is een goede uitdaging voor de kinderen, waarbij zij leren samen te spelen en hun creativiteit te uiten door zelf een manier te bedenken om met de stenen te spelen.

De duurzaamheid van Stapelstein

Een groot aspect van Stapelstein, is de duurzaamheid waarmee de producten worden gemaakt. Het proces gebeurt op een milieuvriendelijke manier.

De stenen zijn gemaakt van schuim, wat op stroom wordt gemaakt. Deze productiemanier zorgt ervoor dat er ongeveer 96%  van de grondstoffen bespaard kunnen worden.

Het is dus een extreem duurzaam ontwikkeld product met een tijdloos uiterlijk. De stenen kunnen voor lange tijd gebruikt worden en kunnen ook, door de manier waarop ze zijn geproduceerd, eenvoudig gerecycled worden.

Stapelstein aanschaffen

Stapelstein kan online worden besteld in diverse maten en soorten. Op Meer Voor Kinderen vind je één van de grootste assortimenten aan Stapelstein producten voor kinderen.

De kleuren variëren van licht, naar donker en er is zelfs een set met regenboogkleuren beschikbaar.

De balance sets zijn groot zijn voornamelijk bedoeld om te ontdekken hoe het evenwicht gehouden kan worden. Verder kunnen de gebruiksdoeleinden voor een groot gedeelte naar eigen wensen ingevuld worden, wat leidt tot een uiting van creativiteit en leerzaamheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.