Algemeen

Wat is hakhoning?

Hakhoning, ook wel Vogezen Brokken genoemd, is een natuurlijk medicijn uit de Middeleeuwen. Bestaande uit honing, water, suiker, glucosestroop en kruiden naar verluid werkt hakhoning genezend bij allerlei kwalen, zoals verkoudheid, keelpijn, keelontsteking en griepachtige klachten. Hakhoning is een eeuwenoud product. Van oorsprong werd het door monniken gemaakt in een abdij in Frankrijk. Abdij Sainte Marie de Fontfroide. Bij deze abdij hielden de monniken bijen en van de honing werd hakhoning gemaakt. In 1847 kwam het recept van de hakhoning in handen van een familie in België. Door aangetrouwde familie van deze Belgische familie, kwam de hakhoning/Vogezen Brokken in Nederland terecht.

De gehakte honing nu verkocht wordt is nog steeds volgens dit eeuwenoude recept.

Hakhoning wordt gemaakt met zuivere bijenhoning van lokale imkers en 100% natuurlijke kruiden. Het is pure honing die is hard gemaakt met een klein beetje suiker. Er worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt bij de bereiding. Deze ingrediënten zijn honing, water, glucosestroop, kruiden en natuurlijke kleurstof. Bovendien zijn de honing snoepjes allemaal allergenenvrij.

Voel je een griepje onder de leden of heb je last van een andere aandoening? Probeer dan eens hakhoning. Je zult versteld staan van de functies en de heerlijke smaak. Je kan de hakhoning vanzelfsprekend ook gewoon eten omdat het zo lekker is. Door de heerlijke combinatie van honing met de verschillende kruiden wordt het vaak als keelsnoepje gebruikt.

Wil je een keer iets anders, probeer dan eens brokje in de thee of in warme melk. Heerlijk en je kunt er goed van slapen. De honing met eucalyptus en menthol zijn ook prima te gebruiken om mee te stomen. Kortom, redenen genoeg om te genieten van deze ambachtelijk, naar middeleeuws recept gemaakte, lekkernij.  Verkrijgbaar in verschillende smaken, o.a. eucalyptus, citroen en sinaasappel hakhoning is onder andere verkrijgbaar bij hakhoning.shop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.