Gezondheid

Wat houdt een koolhydraatarm dieet in?

Misschien heb je er al eens van gehoord, een koolhydraatarm dieet. Wil jij een gezond eetpatroon ontwikkelen en zo natuurlijk afvallen? Dan zit je goed met het volgen van een bepaald eetpatroon of dieet. Om jou een duidelijk beeld te geven van dit dieet, staat het voor jou uitgelegd wat het precies inhoudt en wat je kan verwachten als je ervoor kiest dit dieet te volgen.

Wat is het

Wanneer jij een koolhydraatarm dieet volgt, neem je nog maar vijftig tot 130 gram koolhydraten in per dag. Een vrouw eet normaal gemiddeld 210 gram, een behoorlijke mindering dus. Suikers, zetmeel en vezels zijn allemaal vormen van koolhydraten en komen voor in allerlei soorten eten: fruit, groente, brood, aardappels en snoep. Je gaat al deze koolhydraatrijke producten dus schrappen uit je dieet en vervangen met koolhydraatarme producten.

Een voorbeeld

Een voorbeeld van een koolhydraatarm dieet is het Atkins dieet. Dit dieet bevat vier fasen: de eerste twee fasen zijn gericht op gewichtsverlies, de laatste twee op het ontwikkelen van blijvende eetpatronen. De gerechten in dit dieet bevatten vaak veel vetten en eiwitten, bijvoorbeeld vlees en kaas. Producten als brood en pasta komen bijna niet voor, behalve in een latere fase. Als deze producten worden gegeten gaat het om alternatieven als koolhydraatarm brood.

Dit kan je verwachten

Een dieet volgen kan eigenlijk worden vergeleken met het afkicken van een verslaving als roken. Je moet dus ook rekening houden met de bijwerkingen die je waarschijnlijk zult krijgen wanneer je begint. De meest voorkomende effecten zijn moeheid, hoofdpijn, je chagrijnig voelen en een vieze smaak in je mond. Dit komt doordat je lichaam gewend is aan het binnenkrijgen van suikers. Op het internet zijn gelukkig veel tips te vinden om hoe je om kan gaan met deze bijwerkingen. En het is natuurlijk ook belangrijk om te onthouden dat deze effecten maar tijdelijk zijn! Om je afvaldoelen te behalen is een beetje doorzetvermogen nodig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.