Gezondheid,  Tips

Waarom het eten van pure chocolade goed voor je gezondheid is

Ben je ook zo dol op chocolade en zou je dit het liefst elke dag willen eten? Houd je van pure chocolade? Dan is er namelijk goed nieuws! Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat pure chocolade rijk is aan antioxidanten en boordevol voedingsstoffen. Chocolade bestellen of kopen is dus helemaal zo slecht nog niet. Lees snel  verder voor drie redenen om pure chocolade te eten! 

Redenen om pure chocolade te eten 

Donkere chocolade kan hartaandoeningen helpen voorkomen en het risico op een beroerte verlagen 

Een van de grootste voordelen die onderzoekers noemen, is de rol die pure chocolade kan spelen bij het verbeteren van de gezondheid van het hart. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig eten van pure chocolade het risico op hartaandoeningen kan verminderen. Onderzoekers veronderstellen dat het de flavonoïden in donkere chocolade zijn die de gezondheid van het hart behouden. Deze chemicaliën helpen bij de productie van stikstofmonoxide, waardoor de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk daalt. 

Donkere chocolade kan de bloedsuikerspiegel verbeteren en het risico op het ontwikkelen van diabetes verminderen 

Elke dag chocolade eten klinkt niet als de beste manier om diabetes te voorkomen, maar studies hebben aangetoond dat gezonde hoeveelheden pure chocolade die rijk aan cacao zijn de manier waarop het lichaam glucose metaboliseert verbetert. Insulineresistentie veroorzaakt hoge bloedglucose en dit is het kenmerk van type 2 diabetes. De flavonoïden in pure chocolade verminderen oxidatieve stress, waarvan wetenschappers denken dat het de primaire oorzaak is van insulineresistentie. Door de gevoeligheid van je lichaam voor insuline te verbeteren, wordt de weerstand verminderd en neemt het risico op ziekten zoals diabetes af. 

Pure chocolade kan je humeur verbeteren 

Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het consumeren van hoge concentraties pure chocolade je hersenen ten goede kan komen. Uit onderzoek is gebleken dat chocolade de neurale activiteit stimuleert. Dit zijn de hersengebieden die verband houden met plezier, wat stress vermindert en je humeur verbetert.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.