Waar komen pigmentvlekken vandaan?
Beauty,  Tips

Waar komen pigmentvlekken vandaan?

Meestal komen pigmentvlekken op latere leeftijd voor. De huidcellen hebben teveel melanine aangemaakt en daardoor zijn de cellen overactief geworden. Dit zorgt voor donkere vlekken. In de meeste gevallen zijn pigmentvlekken niet schadelijk, maar wanneer ze van kleur of grootte veranderen is het verstandig om ze door een arts te laten checken. Je wilt pigmentvlekken het liefste voorkomen of je wilt pigmentvlekken verminderen wanneer je ze al hebt.

Uv-straling

De meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken is uv-straling, of te wel teveel zonlicht. In de zon maakt je huid extra melanine aan om zich te beschermen. Hier krijg je het bruine kleurtje van wat veel vrouwen graag willen hebben. Teveel uv-straling is echter schadelijk voor je huid. Je cellen die pigment aanmaken raken ontregeld en dit kan tot pigmentvlekken leiden. Je kunt dit voorkomen door je goed in te smeren met zonnebrandcrème, iedere dag dagcrème met een beschermingsfactor te gebruiken en door minder in de felle zon te zitten.

Hormonale veranderingen

Uv-straling is niet de enige mogelijke oorzaak van pigmentvlekken. Pigmentvlekken kunnen ook komen door hormonale veranderingen, zoals een zwangerschap of het veranderen van anticonceptiemiddel. Vrouwelijke hormonen kunnen namelijk de productie van melanine stimuleren. Andere mogelijke oorzaken zijn medicijngebruik, erfelijke aanleg en huidziekten. Waar je je goed kunt beschermen tegen uv-straling, zijn er dus ook oorzaken van pigmentvlekken waar je niets aan kunt doen.

Pigmentvlekken verminderen

Heb je pigmentvlekken gekregen en wil je deze het liefste verminderen? Dan is het aan te raden om bij een specialist op het gebied van huidverzorging langs te gaan. Er bestaan verschillende soorten behandelingen die bestaande pigmentvlekken kunnen verminderen. Je kunt een behandeling volgen, maar er zijn ook producten voor thuisgebruik beschikbaar. Wanneer je al pigmentvlekken hebt en je deze wilt verminderen, kan het helpen om je gezicht te scrubben. Bescherm je gezicht altijd tegen de zon om te voorkomen dat de pigmentvlekken erger worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.