Gezondheid,  Tips

Verschillende voedingsstoffen kennen voor vrouwen in de menopauze

Het nemen van overgang supplementen is noodzakelijk voor degenen die momenteel symptomen van de menopauze ervaren. Symptomen van de menopauze worden gekenmerkt door een afname van het hormoon oestrogeen waardoor je je ongemakkelijk voelt. Om het in evenwicht te brengen, moet je supplementen nemen en een goed gezond dieet volgen. De menopauze komt van nature voor bij vrouwen van 50 jaar en ouder, maar het is mogelijk dat er ook vrouwen zijn die de menopauze hebben doorgemaakt voordat ze die leeftijd hebben bereikt. Voordat je de menopauze ervaart, zal je oestrogeenhormoon langzaam blijven afnemen en als gevolg daarvan zul je ongemak ervaren zoals prikkelbaarheid. Hoewel deze symptomen natuurlijk zijn, kun je verschillende manieren gebruiken om ze te verminderen of zelfs te overwinnen, bijvoorbeeld door supplementen en gezond voedsel te consumeren, maar ook door regelmatig te bewegen en voldoende rust te nemen.

Vitaminen en mineralen die vrouwen in de menopauze nodig hebben

Sommige van de voedingsstoffen die nodig zijn voor vrouwen in de menopauze zijn vitamines en mineralen. De verschillende soorten vitamines omvatten pyridoxine of vitamine B6, dat helpt bij het reguleren van het hormoon serotonine, waarvan een van de belangrijkste taken het reguleren van de stemming is om je altijd gelukkig te voelen. Cobalamine of vitamine B12 helpt je osteoporose en andere gewrichtsbotproblemen te voorkomen. Vrouwen in de menopauze hebben ook vitamine D nodig om de botten gezond te houden en vitamine E als antioxidant, waarvan ook wordt aangenomen dat het de stress vermindert en zorgt voor gewichtsverlies, wat vaak wordt ervaren door vrouwen in de menopauze. Bovendien hebben vrouwen in de menopauze calcium ook nodig om botten te versterken, en ginseng kan de stemming verbeteren en de kwaliteit van je slaap behouden. Je kunt al deze vitamines en mineralen binnenkrijgen door gezond te eten en of door speciale supplementen voor vrouwen in de overgang te nemen die je gemakkelijk kunt krijgen bij een online supplementenwinkel zoals Ovabalance.

Wat is een goede en gezonde voeding voor vrouwen in de overgang?

Om ervoor te zorgen dat je gewicht normaal, stabiel en gezond is, moet je je dieet op peil houden door een gezond dieet toe te passen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om verschillende soorten voedsel te consumeren die verschillende voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft, zoals het voldoen aan de calciuminname, het voldoen aan de ijzerbehoefte, het verhogen van de consumptie van fruit en groenten, het drinken van veel water, het consumeren van eiwitrijk voedsel, het verminderen van vet voedsel en het reguleren van het gebruik van suiker en zout in voedsel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.