Gezondheid

Veelvoorkomende tandheelkundige procedures voor vrouwen

Vrouwen zijn zich steeds meer bewust van hun mondhygiëne en hun algehele gezondheid. Dit is niet verwonderlijk gezien het aantal studies dat is gepubliceerd over het verband tussen mondgezondheid en verschillende ziekten. Je weet waarschijnlijk dat het dagelijks poetsen en flossen van je tanden gaatjes helpt voorkomen, maar er zijn andere tandheelkundige ingrepen die vrouwen gewoonlijk ondergaan. Sommige van deze ingrepen omvatten tandheelkundige implantaten en tandkleurige vullingen. De dagelijkse gewoontes van tandenpoetsen en flossen gecombineerd met halfjaarlijkse bezoeken aan een Tandarts Den Haag kunnen helpen om een ​​mooie glimlach te behouden.

Behandelingen rond orthodontie

Orthodontie is een tak van de tandheelkunde die zich richt op het ontwerp en de behandeling van tanden, kaken en hun ondersteunende structuren. Orthodontisten zijn tandspecialisten in Tandarts Amsterdam Oost die tanden corrigeren met beugels, houders of andere hulpmiddelen om zowel je mondgezondheid als je gelaatsuitdrukking te verbeteren. Mensen hebben vaak een orthodontische behandeling nodig omdat ze zijn geboren met onregelmatigheden in hun mond. Dit kan van invloed zijn op hoe goed ze op voedsel kauwen, praten of glimlachen. Als je boven- of ondertand niet is waar het zou moeten zijn, heb je mogelijk de hulp van een orthodontist nodig om het op zijn plaats te brengen.

Kunstgebit

Kunstgebitten, ook wel kunsttanden of tandheelkundige implantaten genoemd, zijn een prothetische vervanging voor ontbrekende tanden. Kunstgebitten kunnen worden gemaakt van acryl of plastic en kunnen worden verwijderd of vastgezet. Dit betekent dat je ze eruit kunt halen wanneer je eet of drinkt of ze permanent op hun plaats kunt laten hechten met je natuurlijke tandvlees. Kunstgebitten zijn er in twee hoofdtypen, namelijk gedeeltelijk en volledig. Een gedeeltelijk kunstgebit vervangt een of meer ontbrekende tanden door een kunstgebit dat over de resterende natuurlijke tanden past. Een volledig kunstgebit vervangt alle ontbrekende natuurlijke tanden door kunstmatige. Ze zitten net als andere soorten protheses op het tandvlees, maar zijn meestal comfortabeler. Ze worden niet direct onder het tandvlees aangebracht, waar er minder bewegingsruimte is.

Tandkleurige vullingen

Tandkleurige vullingen worden gebruikt om kleine schilfers in tanden te herstellen. Ze vallen minder op dan zilveren vullingen omdat ze overeenkomen met de kleur van je bestaande tanden. Tandkleurige vullingen kunnen worden gemaakt van porselein of composietmaterialen. Het is een tandkleurig materiaal dat lijkt op plastic en kan worden gebruikt voor kronen, bruggen en fineer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.