Tips

Tips voor een kleine badkamer

Je wilt een kleine badkamer gaan inrichten, een uitdaging maar heel leuk! Je weet niet goed waar je moet beginnen, je wilt zoveel mogelijk in je badkamer kwijt kunnen maar het moet ook niet helemaal volgepropt worden. Een veel gehoorde fabel is toch wel dat je kleine badkamer niet de luxe kan uitstralen van een grote badkamer, maar dit kan zeker wel! In dit artikel ga je een aantal tips lezen hoe je het beste een kleine badkamer kunt gaan inrichten.

Hoe groter hoe beter

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, een kleine badkamer maar hoe groter hoe beter? Grote tegels, maken de ruimte optisch groter. Kies je voor kleine tegels, dan wordt de ruimte heel erg druk en dit maakt de ruimte optisch kleiner. Kies je voor grote tegels om je badkamer optisch groter te laten lijken, kies dan wel voor een lichte kleur. Je kunt hierbij denken aan een aardetint, lichtgrijs, of wit bijvoorbeeld. Wil je toch graag een donkere kleur in je badkamer terug laten komen, doe dit dan in bijvoorbeeld het wastafelmeubel.

Kies voor glas

Glas, een heel belangrijk detail in een kleine badkamer. Glas geeft optisch veel meer ruimte. Het staat vaak heel mooi, zo’n voorzetwand in de badkamer, maar in een kleine ruimte is dit helemaal niet praktisch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glazen douchewand of een glazen pendeldeur douche. Dit is een deur die uit twee glazen delen bestaat, hierdoor is de draairadius klein en heel erg geschikt voor in een kleine ruimte.

Houdt het netjes

Rommel betekent automatisch onrust. Zorg dat je je badkamer praktisch indeelt en geen gebruik maakt van open kasten. Dit kan een heel onrustig gevoel geven en dit wil je absoluut vermijden in je badkamer. Genoeg opbergruimte is een echte must, maak daarom gebruik van een groot wastafel meubel. Een andere manier waarmee je heel eenvoudig ruimte kunt creëren is het gebruik maken van nisjes waar dit kan. Maak gebruik van ongebruikte hoeken en kies voor je spiegel niet een enkele spiegel maar maak hier een spiegelkast van zodat je daar weer extra opbergruimte creëert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.