Algemeen,  Tips

Snack ideeën voor een familiedag

Familiedag is de tijd om met je gezin samen te komen en plezier te hebben. Het is ook een perfect moment om samen snacks te delen. Snacks zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding en kunnen gezond zijn als je de juiste kiest. Je hoeft geen dure snack schotel te bestellen. In dit artikel zijn een aantal lekkere snack ideeën te vinden die je eenvoudig thuis kunt maken. Je kunt in de plus folder volgende week kijken om aanbiedingen te vinden voor de ingrediënten die je nodig hebt voor deze zelfgemaakte snacks.

Groenten en dip

Je kunt een vegetarische schotel maken met wortelen, selderij, broccoli, bloemkool, komkommers, tomaten, paprika’s en champignons. Je kunt deze groenten dippen in heksenkaas, citroen-dille dip of een andere dip die je lekker vind. Hummus of een yoghurt sausje is erg lekker voor komkommers, tomaten en paprika’s. In principe kun je vanalles uitproberen om nieuwe combinaties te ontdekken.

Huisgemaakte hummus

Je kunt een keukenmachine of blender gebruiken om hummus te maken. Voeg gewoon kikkererwten en kruiden toe en pulseer dit tot een gladde massa. Als je je eigen hummus helemaal opnieuw wilt maken, probeer dan geroosterde rode paprika of Italiaanse kruiden toe te voegen voor een extra lekkere smaak. Experimenteer met verschillende soorten bonen of linzen voor verschillende texturen en smaken. Cannellinibonen zijn bijvoorbeeld een geweldige keuze. Je kunt ook proberen om noten zoals amandelen of cashewnoten toe te voegen voor een knapperige textuur. Gebruik citroensap als zuur in plaats van azijn om het pittiger te maken. Dit werkt goed als je hummus met groenten serveert. Je kunt de ingrediënten vinden in de dichtstbijzijnde supermarkt. Kijk eens in de Dirk folder om te zien of er aanbiedingen zijn voor deze ingrediënten voordat je boodschappen gaat doen!

Zelfgemaakte mueslirepen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de voordelen van mueslirepen. Ze zijn gemakkelijk te maken en gezond. Daarnaast zijn ze een geweldige manier om oud fruit, noten en chocolade op te maken. Hoewel het waar is dat in de winkel gekochte mueslirepen conserveermiddelvrij of zelfs biologisch kunnen zijn, is dit niet altijd het geval. Als je deze veel toevoegingen in je zelfgemaakte snack wilt vermijden, bekijk dan eerst de ingrediëntenlijst of maak er zelf een.

Kaas en crackers

Een klassieke kaas en crackers zal de klus klaren. Als je ambitieus bent, probeer dan je eigen kaas en crackers te maken. Een blok jong belegen kaas kan worden gesneden of geraspt om een ​​breed scala aan texturen te creëren. Je kunt zelfs wat volkoren mosterd toevoegen. De combinatie van mosterd en kaas is namelijk heerlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.