Tips

Sinterklaas komt weer!

In Nederland en België wordt ieder jaar het Sinterklaasfeest gevierd. Hierbij komt Sinterklaas met zijn pieten naar alle kindjes toe in heel het land om een cadeautje te geven. Het Sinterklaasfeest wordt op 5 december gevierd in Nederland en op 6 december gevierd in België. Sinterklaas wordt ook wel Sint-Nicolaas genoemd. Een andere naam voor Sinterklaas is ook wel de Goed Heilig Man. Bij het Sinterklaasfeest staat een cadeau centraal. Cadeautjes zijn er voor jong en oud. Zo heb je een Sinterklaascadeau 3 jaar, maar ook voor kinderen van 12 jaar.

De cadeautjes

De cadeautjes voor Sinterklaas kunnen overal aangeschaft worden. Zo kun je terecht bij Intertoys, Toys XL of educatief-speelgoed.com. Het wordt steeds makkelijker om cadeautjes online te bestellen. Door de coronacrisis zijn wij steeds meer online gaan bestellen. Iedereen is in het bezit van een laptop of smartphone. De cadeautjes kunnen door middel van deze verschillende apparaten opgezocht worden en besteld worden. Bij het bestellen moet er meteen afgerekend worden. Ook dit kan met het apparaat. Je kunt internetbankieren of betalen via een app van je bank. Meestal heb je de cadeautjes al snel binnen. Op de site kun je zien hoelang het ongeveer duurt totdat jouw pakket wordt geleverd. Vaak krijg je ook een track & trace code. Hiermee kun je jouw bestelling volgen. Zo kun je zien hoe ver jouw cadeautjes zijn!

Sinterklaas

Sinterklaas kun je herkennen aan de kleding en aan zijn uiterlijk. Sinterklaas is een man op leeftijd. Hij heeft een witte baard en witte haren. Verder draagt hij een rode mijter en een mantel. Wanneer Sinterklaas wandelt, dan heeft hij een gouden staf. Sinterklaas is vaak te vinden met zijn paard. Ook heeft hij veel helpers. Deze worden pieten genoemd. Elke piet heeft zijn eigen taak. Bij het Sinterklaasfeest mag het grote boek niet vergeten worden. In het grote boek houdt hij bij wie lief is geweest het afgelopen jaar en wie stout is geweest.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.