Beauty,  Tips

Retinol versus Bakuchiol, welke is beter?

Retinol is het veel gebruikte ingrediënt in verschillende huidverzorgingsproducten. Je vindt het misschien in de vorm van crème of serum. Ben je echter bekend met Bakuchiol? Dit vegan huidverzorgingsingrediënt is de laatste jaren het hotste topic geworden. Het kan het alternatief zijn van retinol voor mensen met een gevoelige huid. De populariteit van deze ingrediënten kan het moeilijk maken om te kiezen welke de beste is. Dit artikel presenteert dus de vergelijking tussen retinol en bakuchiol. Je kunt de sterke en zwakke punten van deze huidverzorgingsingrediënten bekijken. Zo kun je bepalen welk ingrediënt het meest geschikt is voor jouw huid.

Wat je moet weten over Retinol

Retinol serum is het meest populaire huidverzorgingsproduct dat wordt gebruikt om huidveroudering tegen te gaan. Dit ingrediënt is het derivaat van vitamine A. Er wordt aangenomen dat retinol een jeugdige textuur kan bevorderen, de helderheid van de huid kan verbeteren en acne kan bestrijden. Het kan de productie van collageen ondersteunen om huidveroudering te voorkomen. Je kunt echter betere resultaten behalen als je het continu gebruikt. Bij correct gebruik kan retinol je huid ophelderen en de huid glad maken door lijntjes en rimpels te elimineren. Het kan ook de omzetsnelheid van de huidcellen verhogen. Helaas kan retinol de gevoelige huid irriteren. Het kan leiden tot huidontsteking en uitdroging. Het huidverzorgingsproduct dat retinol bevat is dus niet geschikt voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Wat je moet weten over Bakuchiol

Bakuchiol is milder dan retinol omdat het gemaakt is van natuurlijk materiaal. Dit huidverzorgingsingrediënt wordt gewonnen uit het zaad van de babchi-plant. Qua functionaliteit bieden zowel retinol als bakuchiol vergelijkbare effecten op je huid. Dit natuurlijke ingrediënt is goed voor elk huidtype. Het is ook een zachter alternatief voor retinol. Omdat het een actief ingrediënt is, kan het je helpen om snel te vechten tegen huidveroudering. Het kan de collageenproductie verbeteren om rimpels en fijne lijntjes te voorkomen. Bovendien biedt het ook een helderdere teint. Omdat het milder is dan retinol, veroorzaakt het geen huidirritatie en droogheid. Het is dus veiliger om te gebruiken voor elk type huid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.