Beauty,  Fashion,  Mode,  Tips

Redenen om echt gouden sieraden te kopen

Echt gouden sieraden zijn enorm populair. En terecht. Gouden sieraden hebben een hoop mooie voordelen die ik graag even voor je op som. Na het lezen hiervan weet je precies waarom gouden oorbellen, ringen en een gouden armband niet meer kunnen missen uit jouw sieraden doosje.

Het staat iedereen

Goud heeft een fantastische kleur. Er zijn een hoop verschillende kleuren goud te vinden, waardoor er altijd een soort goud is die jou mooi staat. Daarnaast ben ik persoonlijk van mening dat goud sowieso bij iedereen mooi staat. Of je nu een donkere huidskleur hebt of heel licht bent en of je nu een warme, neutrale of koele ondertoon hebt in je huidskleur. Goud staat iedereen.

Veilig

Echt gouden sieraden zijn ook veilig om te dragen. Goedkope sieraden van goedkope materialen kunnen wel eens een allergische reactie veroorzaken. Dit komt door de hoeveelheid Nikkel die dan in het sieraad gebruikt wordt. Bij echt gouden sieraden vanaf 14 karaat is deze kans zeer klein en komt dat eigenlijk nooit voor.

Blijft altijd mooi

Echt goud blijft altijd mooi. Sommige sieraden verliezen glans, raken beschadigd of verkleuren je huid. Echt goud zal dit nooit doen. Goud is van zichzelf wel een zacht materiaal, waardoor er voor het maken van sieraden vaak andere materialen worden toegevoegd om de hardheid te beschermen. Hierdoor is vooral 14 karaat goud veelgebruikt en populair voor sieraden. Deze verhouding van goud en andere materialen maken het sieraad duurzaam. Het is bijna onverslijtbaar, het kan niet kapot en als je het af en toe poetst blijft het altijd mooi blinken. Het kan ook tegen de invloeden van de zon of tegen contact met water. Er worden ook veel sieraden gemaakt van 18 karaat goud. Dit bevat in verhouding meer goud dan 14 karaat. Hierdoor is het wat luxer en heeft het meer waarde, maar dit maakt het dus ook een iets zachter en kwetsbaarder materiaal waar je wat voorzichtiger mee om moet gaan.

Blijft altijd waardevol

Goud is niet alleen heel mooi om sieraden mee te maken, het is op zichzelf ook een waardevol product. Gouden sieraden zullen hierdoor altijd waarde blijven behouden. Zelfs als het een trendy ontwerp is blijft het een waardevol stuk puur door de goudwaarde. Je zou het dus ook als een soort investering kunnen zien. Echt gouden sieraden zou je altijd later nog kunnen verkopen zonder veel waarde te verliezen. Daarnaast wordt goud ook steeds zeldzamer waardoor het langzaam steeds meer waard wordt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.