Reizen

Negatieve testuitslag; fasten your seatbelt

Goed nieuws wat betreft onze zomervakantie. Het is mogelijk om weer naar meer landen op vakantie te gaan. Veel mensen willen weer naar de zon, want ze zijn het weer in Nederland inmiddels wel zat. Een weekje is het warm, maar door de regenbuien komt daar al snel weer een einde aan. Experts verwachten dat het coronavirus in Europa aankomende zomer beheersbaar blijft. Hoe dan ook zal het coronavirus niet verdwijnen, maar de meeste mensen hebben inmiddels hun eerste vaccinatie gehad en we hebben meer kennis over het virus. Er moet wel rekening worden gehouden met de geldende corona maatregelen van het betreffende vakantieland.

Eerst testen

Afhankelijk van de bestemming waar je heen gaat, kan het zijn dat je vooraf moet aantonen dat je niet besmet bent het met coronavirus. Ben je volledig gevaccineerd en heb je een vaccinatiebewijs, heb je een herstel bewijs of kan je een negatieve COVID-19-testuitslag overleggen, dan is de kans groot dat je gewoon op vakantie naar het buitenland kan. Hoe lang je van tevoren een test moet laten doen, is afhankelijk van de bestemming. Dit kan binnen 24, 48, 72 of zelfs 96 uur. De voorwaarden verschillen per land. Een negatieve testuitslag kan aangetoond worden door een PCR-test, antigeen-sneltest of een zelftest. Let op: een zelftest is het minst betrouwbaar en is daarom ook niet te gebruiken wanneer je op vakantie gaat. De uitslag moet negatief zijn en dit moet tijdens controles aangetoond kunnen worden door middel van een internationaal reis certificaat.

Het is zover

De langverwachte vakantie staat voor de deur. Heb je aan kunnen tonen dat je niet besmet bent met het virus, dan kan je de koffers gaan pakken. Werk je checklist af zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Zorg dat je alle belangrijke (reis)papieren bij je hebt. Vervolgens kan je verder met het pakken van kleding en alle andere zomerse benodigdheden. Reis je af naar een zonnig land? Vergeet dan niet om o.a. je zonnebril, zonnebrandcrème, after sun, slippers en zwemkleding mee te nemen. Wil je opvallen tijdens je vakantie of reclame maken voor je eigen bedrijf? Laat dan artikelen bedrukken met een logo of tekst. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrillen bedrukken. Niet alleen bieden ze bescherming tegen de zon, maar bedrukte zonnebrillen zorgen ook voor opvallende reclame. Daarnaast kan je ook frisbees, strandballen en waaiers bedrukken. Geniet optimaal tijdens je vakantie en zorg dat je weer gezond terugkeert naar Nederland.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.