Micro-cheating
Algemeen

Micro-cheating. Wat is het en wat doe ik eraan?

Bij vreemdgaan denken veel mensen aan hun partner die met een ander zoent of het bed induikt, maar wist je dat je partner ook vreemd kan gaan zonder echt een scheve schaats te trekken? Dit heet micro-cheating en houdt eigenlijk in dat je partner emotioneel vreemdgaat.

Wat zijn de signalen?

Micro-cheating is dus emotioneel vreemdgaan. Dan hebben we het over een reeks kleine dingen waarbij een persoon zich fysiek of mentaal aan een ander bindt. Dan spreken we niet over een beetje flirten of praten met een ander persoon, maar het echt verborgen houden van een relatie of contact met een ander persoon verbergen voor je eigen partner. Hoe kun je nou merken dat je partner aan micro-cheating doet? Allereerst doet je partner erg geheimzinnig. Zo mag je bijvoorbeeld helemaal niet in zijn/haar telefoon kijken of wordt deze snel weggelegd als je in de buurt komt. Daarnaast is sociale media een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Hier door kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan (wat natuurlijk erg mooi is), maar ook wat anders. Zo kan iemand expres de relatie verborgen houden op sociale media.

Wat kun je doen?

Als je denkt dat en jee paar van deze signalen herkent in je partner, dan raden we je aan om niet meteen doem te gaan denken. Er kan namelijk ook wat anders aan de hand zijn. Blijf objectief en rationeel denken. Ga het gesprek aan met je partner, maar begin niet met verdenkingen af te vuren. Geef aan wat je merkt, doe rustig je verhaal en geef daarna je partner de kans om het uit te leggen. Is er inderdaad iets aan de hand, bewust of onbewust. Geef dan aan wat het met je doet en kom samen tot een oplossing die bij jullie past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.