Tips

Met welk aanhangernet moet ik mijn goederen vervoeren?

Er zijn verschillende stoffen en goederen die vervoerd worden, en voor iedere stof en goeder is er een geschikt aanhangernet. Het is logisch dat je niet zeker weet welk aanhangernet jij precies nodig hebt. Daarom bespreken we in deze blog een aantal mogelijkheden die je hebt wanneer je op zoek bent naar het geschikte aanhangernet. Zo weet je zeker dat je jouw goederen en stoffen niet verliest onderweg en dat jouw goederen geen schade oplopen. Lees gauw verder en ontdek de eigenschappen van de verschillende aanhangernetten.

Wat is de functie van een aanhangernet

Wanneer je losse goederen vervoert, is het verplicht om gebruik te maken van een aanhangernet. Dit kan je tot 750 kilo doen zonder speciaal aanhangerrijbewijs. Er zijn verschillende soorten aanhangernetten, met ieder een eigen functie. Het gebruik van het aanhangernet verschilt op basis van het soort goederen dat je wil vervoeren. Een aanhangernet mag iets groter zijn dan de aanhanger. Bij aanbieders, zoals Nettenshop, kan je echter specifieke afmetingen opgeven, waardoor jouw aanhangernet precies past. 

Aanhangernet

Bij het vervoeren van grotere losse goederen kan je in principe gewoon gebruik maken van een regulier aanhangernet. Deze losse goederen zullen niet zo snel ontsnappen uit het net. Grotere losse goederen hoeven echter niet afgedekt te worden wanneer deze met spanbanden bevestigd kunnen worden. Dit hoeft bijvoorbeeld niet bij het vervoeren van een bankstel. Een aanhangernet is geschikt voor goederen die redelijk op hun plek blijven, maar die eventueel kunnen ontsnappen uit de aanhanger. 

Aanhangerdoek

In tegenstelling tot een aanhangernet, zorgt een aanhangerdoek ervoor dat ook kleinere goederen niet ontsnappen uit de aanhanger. Het aanhangerdoek is namelijk volledig afgesloten. Daarnaast zorgt het fijne materiaal van een aanhangerdoek ervoor dat jouw goederen niet zo snel beschadigd raken. Dit is bijvoorbeeld handig voor materiaal dat voorzichtig vervoert moet worden. 

Aanhanger gaasnet

Een aanhanger gaasnet is, net als een aanhangerdoek, gesloten. Dit maakt het geschikt voor het vervoeren van fijne stoffen, zoals zand en grind. Voor de doe-het-zelf-er is dit dus het ideale aanhangernet. Het is handig om te onderzoeken welk materiaal het beste geschikt is voor jouw goederen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.