Beauty,  Tips

Kies voor deze shampoo die lief is voor je hoofdhuid en haar

Het is belangrijk om goed te douchen en jezelf schoon te maken met zeep en shampoo, maar toch zijn er helaas veel shampoos die juist veel slechter voor je haar zijn dan je haar helemaal niet wassen. In dit artikel gaan we je de gouden tip meegeven voor shampoo die goed is voor je haar en hoofdhuid: shampoo bars. Shampoo bars zijn namelijk de uitvinding van de eeuw. Shampoo bars worden geleverd zonder plastic verpakking en er zitten geen gekke ingrediënten in. Shampoo bars zijn er voor allerlei soorten haar en huid, zoals een droge huid shampoo of shampoo voor krullend haar. 

Een shampoo zonder siliconen 

In shampoo bars zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten en geen verkeerde stoffen zoals parabenen en siliconen. Deze shampoo bars zijn shampoo tegen siliconen en hebben daarom deze stof niet in de zeep zitten.  Siliconen laten namelijk een dun laagje op je haar achter en hierdoor kunnen ze wel soms een negatieve werking hebben op je haar en hoofdhuid, zoals dof en zwaar haar. Ook zit er geen microplastics en parabenen in shampoo bars. Kies je dus voor shampoo bars, dan kies je voor shampoo die wel lief is je voor je haar en hoofdhuid. 

Voordelen van shampoo bars

Er zitten veel voordelen aan shampoo bars. Ten eerste zijn shampoo bars helemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals hierboven beschreven, en vaak ook helemaal vegan. Daarnaast zijn shampoo bars niet alleen lief voor je haar, maar ook voor het milieu aangezien ze verpakkingsvrij zijn. Ook gaan shampoo bars vaak lang mee en kun je er makkelijk een aantal maanden, meer dan 75 wasbeurten, mee doen. Hiervoor betaal je dan een mooie prijs en dus ook fijn voor je portemonnee als je niet meer telkens nieuwe shampooflessen moet gaan halen. Ook kun je bij shampoo bars ook gewoon kiezen tussen allerlei soorten voor verschillende haartypes en hoofdhuidproblemen zoals roos. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.