Tips

Je katten trainen om kattenluiken te gebruiken

Sommige katten kunnen snel leren hoe ze kattenluik glas moeten gebruiken. Andere katten hebben echter misschien wat training en aanmoediging nodig. Je moet dus geduld hebben als je je katten leert om via de luiken het huis in en uit te gaan. Houd er echter rekening mee dat je de katten niet moet dwingen om door de luiken te komen. Dit kan je kat gestrest maken. Ook kunnen je katten een negatieve indruk van het luik krijgen. Voordat je je katten aanmoedigt om de kattenluiken te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de katten graag buitenshuis spelen. Ook moet je ervoor zorgen dat je tuin veilig voor hen is. Indien nodig kunt je een verstopplek in je tuin bieden.

Stappen om je katten te trainen

Je kunt dit stap voor stap doen om je kat te stimuleren een kattenluik met chip te gebruiken. Eerst moet je het kattenluik in de open stand zetten. Als je een kattenluik met microchip gebruikt, moet je dit programmeren om te openen. Dan kun je naast het kattenluik gaan zitten en je kat vragen dichterbij te komen door wat eten aan te bieden, of je kunt wat eten voor de klep plaatsen. Herhaal deze activiteiten meerdere keren totdat je katten zich op hun gemak voelen. Vervolgens kun je naar buiten gaan en het voedsel buiten de klep plaatsen. Moedig je kat aan om door het luik naar buiten te gaan. Als ze succesvol zijn, kun je ze een beloning geven. Wanneer je katten nerveus zijn, kun je het luik open laten. Laat de katten vervolgens zelf het luik verkennen.

Tips om katten aan te moedigen om kattenluiken te gebruiken

Het belangrijkste bij het trainen van je katten in het gebruik van het kattenluik is geduld en consistentie. Je moet voorkomen dat je de katten dwingt. Ze kunnen koppig zijn als ze gedwongen worden iets te doen wat ze niet leuk vinden. Je moet dus de langzame benadering gebruiken en ze regelmatig trainen totdat ze klaar zijn om de flap te gebruiken. Het wordt aanbevolen om je katten een beloning te geven. De beloning kan hen aanmoedigen om snel te leren. Je moet geduld hebben, aangezien het trainingsproces meestal lang duurt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.