Huidverzorging vijf tips voor een gezonde huid
Algemeen

Huidverzorging: tips voor een gezonde huid

Goede huidverzorging – inclusief bescherming tegen de zon en zachte reiniging – kan jouw huid gezond en stralend houden. Dit is natuurlijk het doel van elke vrouw! Gelukkig kun je jezelf goed in de watten leggen door een aantal basisstappen te volgen. Laten we er samen eens naar kijken!

Behandel je gezicht voorzichtig

Dagelijks reinigen en scheren kan een negatieve invloed hebben op jouw huid. Om het voorzichtig te houden dien je jouw bad- of douchetijd te beperken. Heet water en lange douches of baden verwijderen namelijk oliën van je huid. Vermijd hiernaast sterke zeep, scheer voorzichtig, dep je huid droog en bevochtig de droge huid. Zorg altijd voor een vocht inbrengende crème die bij je huidtype past. Weet je jouw huidtype niet of wat je nodig hebt? Vraag het eens aan je schoonheidsspecialiste wanneer je voor een heerlijke behangdeling gaat! Mijn favoriet is de Sense Schoonheidsspecialiste Oosterhout die enkel natuurlijke producten gebruikt. Dat is nu eens goed voor je huid!

Bescherm jezelf tegen de zon

Een van de belangrijkste manieren om voor jouw huid te zorgen, is door deze tegen de zon te beschermen. Levenslange blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken, en het risico op huidkanker vergroten. Gebruik daarom altijd zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15. Zoek hiernaast schaduw op wanneer de zonnestralen het sterkst zijn en draag eventueel beschermende kleding.

Eet gezond en rook niet

Een gezond voedingspatroon kan jou helpen er op je best uit te zien en je op je best te voelen. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Drink hiernaast ook veel water om je huid te hydrateren. Iets wat je niet wilt doen, is roken. Het laat je huid er ouder uitzien en draagt bij aan rimpels. De huid wordt bleker en zorgt voor minder kracht en elasticiteit in de huid. Verstandig om hiermee te stoppen dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.