Gezondheid,  Tips

Hoe werkt aanvullend verzekeren en waar kan ik me voor verzekeren?

Dat je ieder jaar een basisverzekering moet afsluiten is je wellicht wel bekend. Maar wist je al dat jij je ook aanvullend kunt verzekeren? Dit doe je wanneer je verwacht om het komende jaar meer zorgkosten te maken en je deze graag door jouw zorgverzekering wilt laten vergoeden. Wil je weten wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is en waar jij je aanvullend voor kunt verzekeren? Lees dan verder.

Extra verzekeren met een aanvullende verzekeringen

Zaken waar mensen zich vaak aanvullend voor verzekeren zijn;

  • Extra fysiotherapie
  • Brillen en lenzen
  • Alternatieve geneeskunde
  • De tandarts en orthodontist (beugels)


Dit zijn vormen van zorg waar je mogelijk hoge kosten voor kunt krijgen, daarom wordt hiervoor een aanvullende verzekering afgesloten. Zo kunnen de kosten voor een regelmatig bezoek aan de tandarts of orthodontist bijvoorbeeld behoorlijk oplopen. Het kan in dat geval aantrekkelijk zijn om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Houd wel in de gaten of jouw totale premie niet hoger is dan het bedrag wat je wilt verzekeren, anders ben je onderaan de streep nog duur uit.

Geen wettelijke eigen bijdrage of eigen risico

In tegenstelling tot de basisverzekering heb je voor een aanvullende verzekering geen eigen bijdrage of eigen risico. Dit komt doordat je de verzekering al extra afsluit bovenop de verplichte verzekering. Hierdoor ben je dus niet verplicht om eerst zelf een bedrag te betalen, voordat je aanspraak kunt maken op een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Je mag bij een andere verzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten

Wat veel mensen niet weten, is dat het mogelijk is om jouw aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten dan waar je jouw basisverzekering hebt afgesloten. Stel je voor± je zit bij Ditzo, dan mag je er dus voor kiezen om jouw aanvullende verzekering bij Zilveren Kruis of CZ af te sluiten. Vergelijk dus ook altijd andere zorgverzekeraars voor een aanvullende verzekering, dit kan je zomaar een hoop geld besparen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.