Gezondheid

Hoe voorkom je burn out van medewerkers?

Niet alleen in de politiek moeten mensen hard werken en leidt dit tot uitval en burn outs. Ook in de ouderenzorg werken zorgprofessionals ontzettend hard. En veel medewerkers zijn vrouw, met daarnaast vaak ook zorgtaken: voor kinderen, voor ouders, schoonouders en buren. In feite zijn ze dus dubbel belast. En vatbaar voor burn out.

Hoe kun je het als werkgever in de zorg dan makkelijker maken voor medewerkers?

Door te kijken hoe je bepaalde zaken zo makkelijk mogelijk voor hen kan regelen. Bijvoorbeeld door scholing aan te bieden als e-learning. In de zorg moet je rond bepaalde thema’s verplicht scholen. Denk aan de voorbehouden en risicovolle handelingen. En rond wetgeving, zoals de wet zorg en dwang en niet te vergeten dataveiligheid. Door bijscholing aan te bieden, zoals een e-learning zorg, blijven medewerkers helemaal op de hoogte van alle belangrijke punten in de zorg.

Wist je dat 30% van alle datalekken gerelateerd is aan de zorg? En dat gaat bijna nooit over hacks, maar juist over zaken die intern misgaan op gebied van veiligheid.

Wat werkgevers in de zorg vaak niet weten is dat ook vanuit veiligheidsoogpunt scholing noodzakelijk is. Als werkgever ben je verplicht om medewerkers te informeren over bedrijfsrisico’s en gezonde werktechnieken aan te reiken. Bedrijfsrisico’s in de zorg zijn er zat: agressie, veilig injecteren en huishoudelijk werk, om er een paar te noemen.

Gelukkig kun je dit op een makkelijke en leuke manier regelen voor je zorgprofessionals. Voor elk functieniveau zijn er complete leerlijnen en kun je heel snel starten als dat nodig of wenselijk is. En als organisatie heb je inzicht en overzicht. En kun je met 1 druk op de knop aantonen dat aan wettelijke verplichtingen is voldaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.