Sport,  Tips

Hoe vind ik de juiste fietskledij voor mij?

Het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om fietskledij voor dames online te bestellen. Dit kun je doen bij bekende online shops zoals bijvoorbeeld Fashion for Cycling. Alhoewel sommige mannen er nog verbaasd over doen, is het allang niet meer vreemd dat vrouwen graag op de fiets sporten. Het aandeel vrouwen dat gaat wielrennen dan wel gaat mountainbiken is de laatste jaren significant gestegen. Dit komt onder meer omdat toppers zoals Marianne Vos en Anna van der Breggen het zo goed doen op de weg. Ze doen het zelfs beter dan de mannen. Zulke sporters inspireren vrouwen door heel het land om te gaan wielrennen. Maar passende fietskledij is hierbij wel van belang. Hoe vind je die? 

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van fietskleding? 

Eén van de eerste dingen waar je naar zult kijken is het design. Het oog wil ook wat, maar het is niet het belangrijkste om naar te kijken. Op één dient je comfort te staan. Een goede pasvorm is essentieel. Als je kleding niet goed past, kun je minder goed in je ritme komen. Je bent sneller afgeleid en je voelt je minder goed, waardoor je minder goed kunt presteren. Fietskledij op maat heeft een positief effect op je prestaties. Je haalt meer uit jezelf. Shop daarom altijd bij een webshop die je fietskleding op maat kan bieden. 

Andere factoren om in de gaten te houden bij het vinden van passende fietskledij 

Comfort is belangrijk, maar het is niet de enige factor die je in het oog dient te houden als je op zoek gaat naar fietskleding voor dames. Als je vooral in de zomer gaat fietsen, is het belangrijk dat je kleding vindt met ademend vermogen. Zo raak je niet oververhit en kan de kleding je zweet reguleren. Fietskledij met isolerend vermogen is belangrijk als je ook in de kou, met harde wind of in de regen zonder problemen wilt kunnen fietsen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.