Fastfood,  Gezondheid

Hoe verleen je een duurzamere take away service?

Iedereen weet dat er beter op het milieu moet worden gelet. Beginnen hieraan is een kleine stap, maar veel kleine stappen opgeteld zijn hele grote stappen. De eerste stap is concreet kijken naar wat je op dit moment verbruikt tijdens de take away. Zeker eten dat in de auto of onderweg wordt geconsumeerd komt vaak terecht op de straat. Denk dan vooral aan de fastfoodketen. Dat is op dit moment goed, want er is ruimte voor verbetering. Hierdoor gaan wij kijken naar een paar ideeën om jouw restaurant duurzamer te maken.

Verbeter de verpakkingen

Zorg ervoor dat de bakjes waar het eten in wordt geserveerd makkelijk afbreekbaar zijn. Denk dan aan take away verpakkingen die afbreken zonder dat het milieu ermee wordt beschadigd. Waar ook veel ruimte is voor verbetering is de zak waar het eten in wordt geplaatst. In de Retail gebeurt er iets waarvan geleerd kan worden. Er worden verschillende maten tassen meegegeven. In de fastfood industrie wordt er vaak een universele tas gegeven. Met kleine tassen kan er worden bespaard op plastic. Nog beter zijn papieren zakken die op maat worden gegeven. Papier is makkelijk afbreekbaar. Niet te vergeten zijn de rietjes. De natuur zal jou eeuwig dankbaar zijn als je overstapt van plastic rietjes naar papieren rietjes.

Maak groene investeringen

Door investeringen te maken en hiermee te adverteren wordt het milieu beloond door minder uitstoot en jij ook, omdat de mensen die het milieu belangrijk vinden het eten voortaan bij jou komen halen. Denk dan aan zonnepanelen of dat het frituurvet wordt hergebruikt in auto’s die kunnen rijden op frituurvet. Wat ook een aanrader is, is dat er bij iedere miljoen hamburgers er een windmolen wordt geplaatst. Plaats dan ergens een bord met een teller met hoeveel windmolens er al zijn geplaatst dankzij de klanten.

Piepschuim is een no go

Piepschuim is het gene wat nooit helemaal kan worden gerecycled. De klein kinderen van jouw klein kinderen zitten opgescheept met het piepschuim van nu, omdat het niet afbreekbaar is. Dat is iets wat niemand wil zien! Vervang je piepschuim daarom door papier of recyclebaar plastic.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.