Tips

Hoe kun je de contactpunten van de cartridge goed schoonmaken?

Het kan heel erg frustrerend zijn om constant een foutmelding te krijgen via jouw printer als het installeren van de inktcartridges niet goed gaat. Vaak weet je niet waar het aan ligt en verkoop je de boel het liefst weer of je bent van plan de printer met de inktcartridges terug te sturen. Wacht toch nog maar eventjes en probeer eerst eens de contactpunten van de cartridge schoon te maken. In veel gevallen los je daarmee het probleem van de frustrerende foutmeldingen al op. Hoe je dat doet? Dat lees je natuurlijk in dit artikel.

Reken af met de viezigheid op de cartridge!

Vaak komt de foutmelding bij het installeren van de cartridge dus door viezigheid op de cartridge. Het is belangrijk goed de contactpunten van de cartridge schoon te maken. Dit stappenplan leert je precies hoe je dat doet. Het maakt hierbij niet uit of het om HP inktcartridges, Canon inktcartridges of andere cartridges gaat. Het stappenplan dat hieronder staat kun je bij elk soort inkt cartridge volgen.

Het stappenplan

  1. Pak een licht vochtig wattenstaafje of doekje en maak de koperen contactpunten of de chip van de cartridge schoon. Vergeet hierbij niet om het koperen spuitmondje van de cartridge ook schoon te maken. Daarnaast bestaat er ook een kans dat er een laagje oxidatie op de cartridge terecht is gekomen. Dat kun je verwijderen met de gum die in de verpakking van de cartridge zit. Houd er rekening mee dat de cartridge helemaal droog moet zijn voordat je deze opnieuw installeert.
  1. Als het schoonmaken van het koperen spuitmondje van de cartridge niet werkt, is er ook een grote kans dat er wat viezigheid op de chip zit. Het is niet moeilijk om dit vuil weg te halen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar meer je vinger over de chip heen te halen en klaar is kees.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.