Beauty

Hoe krijg je mooie nagels?

Mooie nagels staan voor vrouwelijkheid. Wil je mooiere en langere nagels? Dan kun je natuurlijk kunstnagels kiezen, maar nog beter is het natuurlijk om gezonde en lange natuurlijke nagels te hebben. Je kunt je nagels natuurlijk altijd versterken met een rubber base. Bovendien zijn gezonde nagels ook erg belangrijk als je wilt dat gelnagels eroverheen passen. Maar hoe maak je je nagels gezond en lang? Dat blijkt vaak een hele uitdaging. Hier geven we u enkele tips voor uw dagelijkse nagelverzorging en wijzen we u op enkele belangrijke punten waar u op moet letten. Je zult merken dat het met deze tips ineens niet zo moeilijk is om sterke en lange nagels te krijgen. Een beetje geduld is natuurlijk wel nodig!

1. Stop met het gebruik van nagelknippers!

Een nagelknipper lijkt zo’n handig hulpmiddel te zijn om snel je nagels te knippen als ze te lang zijn of vervelende haakjes hebben. Gebruik deze echter niet, omdat deze je nagels gemakkelijk kunnen beschadigen. Je nagel bestaat uit drie lagen. Wanneer je een nagelknipper of een nagelschaartje gebruikt, knijp je tijdens het knippen te veel in deze lagen. De drie lagen kunnen dan van elkaar scheiden, waardoor je nagel minder stevig wordt, sneller breekt en sneller breekt.

2. Vijl nooit zigzaggend!

Je kunt je nagels het beste bijwerken met een vijl. Maar doe dit zeker niet zigzaggend! Deze zigzagbeweging stimuleert het splijten van de nagels. Het is het beste om vanaf de rand van de nagel naar binnen te vijlen. Bovendien geeft het direct het beste resultaat.

3. Zorg voor een gehydrateerde nagelriem

Op het eerste gezicht lijkt de nagelriem een ​​alledaags detail van de nagels. Ze zijn echter erg belangrijk voor de gezondheid van je nagels. Dit kleine randje van de huid, dat direct aansluit op de nagels, heeft een belangrijke beschermende functie. Dit zorgt ervoor dat het deel van de nagel onder de huid, de zogenaamde matrix, gezond blijft. In dit deel van de nagel wordt een nagelplaat gemaakt. Als de nagelriem beschadigd is, kunnen er scheuren in de nagelplaat ontstaan, waardoor de nagel zwakker wordt, vatbaarder voor beschadiging en meer kans heeft om te breken. Om schade aan de nagelriem te voorkomen, is het belangrijk om deze regelmatig te hydrateren met nagelriemolie.

4. Houd je dieet in de gaten

Gezonde voeding is de basis van gezonde nagels. Keratine is vooral belangrijk voor gezonde en sterke nagels. Het is een eiwit dat onder meer dient als bouwmateriaal voor nagels. Zorg dus dat je voldoende eiwit(ten) binnenkrijgt. Dit omvat peulvruchten, noten, sojaproducten, spinazie, zoete aardappelen, kikkererwten en broccoli. Daarnaast zijn vitamine A, D en C ook zeer gunstig voor de gezondheid van je nagels. Biotine (vitamine B8) is vooral goed voor het versterken van de nagels.

5. Zonlicht!

Wie houdt er niet van zonneschijn! Maak tijdens je werkpauze een wandeling buiten om van de zon te genieten. Voor sterke en gezonde nagels heb je voldoende vitamine D nodig. Deze vitamine wordt door het lichaam zelf aangemaakt bij blootstelling aan zonlicht. Om dezelfde reden groeien nagels in de zomer sneller dan in de winter. Kortom, meer tijd buiten in de zon doorbrengen! Overdrijf natuurlijk niet; dat teveel zon slecht is voor je huid hoeven we je niet te vertellen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.