Algemeen,  Tips

Hoe adresseer ik een pakketje goed?

Ligt er bij jou ook wekelijks of zelfs dagelijks een pakketje op de deurmat? Tja, dan ben je niet de enige. Een nieuw pakketje is altijd weer leuk. Wat zit er dit keer in? Vaak kunnen we het ons niet eens meer herinneren.

In plaats van een pakket te ontvangen kun je natuurlijk ook een pakket versturen. Het is hartstikke leuk om eens een pakketje te verzenden, bijvoorbeeld bij Cheap Cargo. Denk eens aan spullen die je zelf niet meer nodig hebt, misschien kun je een verrassingspakket maken van deze sturen en deze naar een vriend of vriendin sturen. De leukste en meest gewaardeerde pakketjes zijn immers de onverwachte pakketten. Ik zou zeggen probeer het eens uit, want je kunt met spullen die jij zelf niet meer nodig hebt anderen heel erg blij maken.

De regels voor het adresseren

Als je een pakket gaat versturen is het natuurlijk wel erg belangrijk en fijn als dat pakketje daadwerkelijk goed aankomt. Het is handig om je aan wat vaste regels te houden zodat het pakketje met zekerheid goed wordt verzonden. Dit is fijn voor jou en de ontvanger. Houd je daarom aan de volgende regels als je een pakketje verstuurd:

Eerst is het allerbelangrijkste dat je het adres van de ontvanger vermeld op de juiste manier, zodat het pakketje bezorgd kan worden op de juiste tijd bij de juiste persoon. Houd dit stappenplan aan en dan komt alles goed.

Als je besluit een digitale adreslabel aan te maken, zorg er dan voor dat het lettertype goed leesbaar is. Hierbij kun je denken aan Calibri, Verdana of Arial. Gebruik geen onderstreepte of schuingedrukte letters

Als je het adres met de hand schrijft, gebruik dan blauwe of zwarte inkt en schrijf het leesbaar.

Houd de volgende volgorde aan met het adresseren:

 Schrijf de naam van de ontvanger op.

Schrijf het adres van de ontvanger op; de straatnaam en het huisnummer Schrijf de postcode van de ontvanger op + plaatsnaam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.