Gezondheid,  Tips

GABA helpt bij goede nachtrust en verlaagt stress- en angstgevoelens

Een druk leven en dagelijkse beslommeringen kunnen ervoor zorgen dat je gestrest bent. In sommige gevallen lijdt ook je nachtrust eronder. ’s Nachts wakker liggen zorgt niet alleen voor vermoeidheid overdag. Het kan ook bijdragen tot nog meer gestreste situaties. Wat kun je doen om je nachtrust weer terug te krijgen en het gepieker achter je te laten? Dat kun je hier lezen.

GABA en het centrale zenuwstelsel

Het menselijk lichaam heeft van nature de eigenschap om je zenuwstelsel voor het slapengaan een seintje te geven waardoor het lichaam in ruststand komt. Hierdoor kun je ontspannen, kom je tot rust en val je over het algemeen eenvoudig in slaap. Dit wordt aangestuurd door GABA, een neurotransmitter. Maar als je ouder wordt, kan het zijn dat de neurotransmitter niet meer zo gemakkelijk aangemaakt wordt. Of je lichaam reageert niet meer zo adequaat op de signalen die uitgezonden worden. Het gevolg is, dat je zenuwen en spieren dus rusteloos blijven en dat je daardoor niet in slaap komt. 

Hoe komt je lichaam van nature aan GABA?

Je lichaam maakt GABA aan als je voldoende vitamine B6 via je voeding binnenkrijgt. De bron voor GABA zit in groenten zoals broccoli en spinazie, in eieren, maar ook bijvoorbeeld in bananen. In principe zou je bij een afwisselend voedingspatroon dus voldoende vitamine B6 en dus GABA binnen moeten krijgen om jezelf een gezond slaapritme te kunnen geven. Maar zoals gezegd, is het mogelijk dat je lichaam daar op latere leeftijd niet meer zo efficiënt op reageert als je gewend bent. En dan kun je overwegen om het tekort aan GABA aan te vullen met een voedingssupplement als Pure GABA.

Wat zijn de eigenschappen van GABA?

GABA is een aminozuur. Dit aminozuur heeft de eigenschap dat je zenuwen minder snel geprikkeld worden. Dit kan dus tot gevolg hebben dat je gemakkelijker kunt ontspannen als je in bed ligt. Het kan ook zijn dat je minder angstig bent of minder snel geïrriteerd raakt. Heb je een tekort aan GABA dan kan dit merkbaar zijn doordat je moeite hebt met concentreren of dat je coördinatie achteruitgaat. 

Wat is het voedingssupplement GABA?

Ben je op zoek naar een aanvulling op je dagelijkse voeding, dan is Pure GABA een passend voedingssupplement. Pure GABA is 100% veganistisch en past dus ook in een bewust dieet. Omdat in Pure GABA geen andere ingrediënten zitten dan GABA, weet je zeker dat je te maken hebt met een zuiver product. Je neemt de capsules volgens de aanwijzingen van de verpakking met water in. Dit kan zijn vlak voordat je gaat slapen. Maar het is ook mogelijk om de Pure GABA overdag in te nemen. Dit is helemaal afhankelijk van het doel dat je bij het innemen van de Pure GABA hebt. Wil je bijvoorbeeld gaan sporten en je concentreren op je training, dan kun je het ook gewoon overdag innemen. 
Uiteraard blijft het, ook als je Pure GABA gebruikt, van belang dat je laat op de avond geen koffie met cafeïne drinkt als je daar gevoelig voor bent. Of dat je vermijdt om vlak voor het slapengaan nog op een beeldscherm te kijken. Vind de juiste balans en ook dat zal bijdragen tot meer rust en ontspanning.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.