Reizen,  Tips

Een hamamdoek en een strandlaken, wat zijn de verschillen?

Een strandlaken kennen we natuurlijk allemaal. En van een hamamdoek heb je vast ook wel eens gehoord. Maar wat zijn nu precies de verschillen van een hamamdoek ten opzichte van een strandlaken en voor welke kun je het beste kiezen? In dit artikel lees je hier meer over. En op strandlaken.nl vind je een ruim aanbod in zowel strandlakens als hamamdoeken.

Waar komt de hamamdoek vandaan?
Een hamamdoek wordt veel gebruikt in Turkse badhuizen (de hamam). Inmiddels zijn ze overgewaaid en zie je ze ook hier steeds meer. De hamamdoek wordt oorspronkelijk zowel gebruikt als handdoek om jezelf af te drogen, als als omslagdoek voor in het badhuis. Een andere naam voor hamamdoek is ook wel fouta of pestemal. Hamamdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. 

De eigenschappen van een hamamdoek
Een hamamdoek heeft verschillende eigenschappen die hem onderscheiden van een handdoek. De belangrijkste eigenschap van een hamamdoek is dat de stof super absorberend is. Hierdoor neemt de handdoek veel vocht op. Daarnaast zijn hamamdoeken ook nog eens sneldrogend. Erg handig dus als je de doek snel weer wilt kunnen gebruiken.
Ook zijn hamamdoeken gemaakt van een dunne, lichtgewicht stof. Ondanks het grote absorptievermogen zijn ze erg compact en dat maakt ze perfect om mee te nemen op vakantie. Ze nemen immers weinig ruimte in in je bagage.

Voor verschillende doeleinden geschikt
Een hamamdoek is een dunne doek, gemaakt van een mooie stof. Je kunt hem dan ook gemakkelijk voor diverse doeleinden gebruiken. Het is altijd handig een hamamdoek mee te nemen op reis. Je kunt hem namelijk ook gebruiken als omslagdoek op het strand of om je schouders, hoofd of benen te bedekken bij bepaalde (religieuze) bezienswaardigheden. Ook als picknickkleed is een hamamdoek prima geschikt. Kortom, een hamamdoek mag dus eigenlijk niet in je bagage ontbreken als je op reis gaat. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.