Tips

Een groenblijvende tuin

Er zijn ontelbaar veel soorten bloemen en planten die je in je tuin kunt zetten. Helaas bloeien de mooiste planten vaak alleen in de zomer, maar in de winter heb je liever geen kale, troosteloze tuin. Kies de juiste bloemen en planten, zodat je ook in de winter iets hebt om naar te kijken.

Gazon

Simpel, maar altijd groen! Leg een flink stuk gazon aan in je tuin, zodat er ook in de winter wat groen te zien is. Plaats hierom heen een mooie afscheiding, bijvoorbeeld een hekwerk of schutting van Adéquat. Deze kun je ook nog makkelijk laten begroeien, zodat je minder doorkijk hebt en nog meer kleur in je tuin!

Bloemen

De echte kleur en bloei van een bloem is natuurlijk vooral in de zomer te zien, maar er zijn ook bloemen die in de winter wat blad en/of kleur behouden. Er zijn ook bloemen die juist in de winter bloeien of waar alleen de bloem vanaf valt zodat je nog wel een groene steel hebt. Op internet is hier makkelijk informatie over te vinden, zodat je voor de juiste bloemen kiest.

Struiken

Het ziet er niet altijd even mooi uit, maar zijn vaak wel groenblijvend in de winter. Je hebt verschillende struiken, bomen of hagen die ook kleur en blad behouden in de winter. Ook deze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten, zodat je ook nog wat afwisseling kan aanbrengen. Deze planten vragen wel enig onderhoud, maar dan heb je ook wat!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.