Fashion,  Tips

Een eerste kantoorbaan? Investeer in deze items voor een volwassen look!

Aan de universiteit maakt het over het algemeen helemaal niets uit wat je aanhebt als je naar de aula komt. Je kijkt om je heen en je ziet misschien wel iemand in een pyjamabroek – dus niemand kijkt je raar aan als jij er in joggingpak zit. Dit is jammer genoeg niet meer het geval eens je je eerste kantoorbaan start – of voor het eerst fulltime gaat werken tijdens een stage. In dit artikel hebben we het over de klassiekers die jij in jouw kledingkast moet hebben om er altijd professioneel uit te zien. 

Tip 1: Baseer je look op je bedrijf

Niet elk bedrijf is hetzelfde. Ga je bijvoorbeeld in een bank werken aan de Amsterdamse Zuidas, dan is het belangrijk dat je altijd deftig gekleed bent. Werk je echter in een hip marketingagency, dan val je misschien wel uit de boot als je net géén hippe sneakers aanhebt. Wij raden je daarom aan om altijd goed om je heen te kijken als je bijvoorbeeld op bezoek gaat voor een sollicitatiegesprek en om het zekere voor het onzekere te nemen. Je kunt nooit missen met een mooie broek, een deftige blouse met een blazer en leren schoenen. Merk je dat de kledingvoorschiften niet zo streng zijn? Dan kun je af en toe wat meer ‘vrijetijdskleding’ dragen. 

Tip 2: Investeer in kleding en accessoires van goede kwaliteit

Eens je werkt, wil je er natuurlijk niet meer als eens studentje uitzien. Daarom kan het interessant zijn om je kledingkast een update te geven. Een goede manier om dit te doen, is door eerst à la Marie Kondo je huidige kledingkast uit te ruimen. Probeer zoveel mogelijk polyster weg te gooien, dit ziet er na enkele wasbeurten toch nogal snel goedkoop uit. Als je dan nieuwe kledingstukken koopt, kies dan voor kwalitatieve materialen zoals katoen en merinowol. 

Ook accessoires kunnen een outfit maken of breken. Sleur jij nog een handtas mee waarvan het nepleer hier en daar scheuren heeft? Dan kan een mooie, leren handtas jouw ‘eerste baan!’-cadeau voor jezelf zijn! En heb je nog zo’n portemonnee die je ooit zelf uit brik en plakband hebt gemaakt? Kies dan voor een mooie slim wallet, zoals een pasjeshouder met muntvak. Laat er je naam op graveren en ta-daa: je hebt een eyecatcher waarvoor je je niet geneert als je ineens met de baas op restaurant zit.  

Tip 3: Vergeet je schoenen niet!

Wist je dat veel mensen eerst naar de schoenen kijken van een persoon die ze ontmoeten? En dat ze hun mening van die persoon deels baseren op die schoenen? Echt waar! Verruil dus je afgetrapte gympen voor mooie leren laarsjes of andere kwalitatieve schoenen.

Veel succes met je nieuwe carrière! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.