Deze lockdown hobby heb je nog niet geprobeerd
Tips

Deze lockdown hobby heb je nog niet geprobeerd

De afgelopen lockdowns zijn mooie gelegenheden geweest om nieuwe hobby’s op te pikken. De kans is groot dat jij dit ook hebt gedaan. Zo ben ik zelf aan de yoga gegaan en heb ik, samen met half Nederland, meer gewandeld dan ooit tevoren. Een hobby die erg populair is geworden maar die je misschien nog niet hebt geprobeerd is diamond painting.

Wat is diamond painting?

Diamond panting is een soort kruising tussen puzzelen en verven op nummer. Maar in plaats van puzzelstukjes leggen of verven, plak je kleine diamantjes op de juiste plek om uit eindelijk een schilderij te vormen. Mensen die deze hobby beoefenen beschrijven dit als een heerlijk ontspannende activiteit. Doordat je gefocust bezig bent met het plakken van kleine diamantjes vergeet je even alle zorgen die je misschien hebt en kun je even ontspannen.

Een creatieve hobby

Diamond painting is ook een heel creatieve hobby. Je kunt namelijk elk design wat je maar kunt bedenken maken. Met verschillende vormen, formaten en alle kleuren tot je beschikking kun je er een persoonlijke creatie van maken. Je kunt zelfs een diamond painting foto maken. Op sommige webshops kun je je eigen foto uploaden en precies de juiste materialen bestellen om van jouw eigen foto een diamond painting te maken. Dat kan dus echt alles zijn. Van een zelfportret tot een foto van je hond of je favoriete vakantiefoto. Vaak kun je hier ook bijpassende lijsten bij bestellen zodat je jouw creatie kan vereeuwigen en een mooi plekje aan de muur kan geven.

Wat heb je nodig?

Bij veel webshops kun je wel een starters kit kopen, maar de basisbenodigdheden voor je eerste diamond painting zijn de volgende: Een zelfklevend canvas doen (hier ga je de steentjes op leggen), Een patroon van een foto (dit leg je onder het canvas en laat zien welke kleur je waar moet plaatsen), een pincet, een pennetje (hier ga je de steentjes mee oppakken), wax (hierdoor blijft het steentje aan het pennetje kleven) en een schudbakje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.