Algemeen

De perfecte reis plannen met vrienden

De beste reizen zijn niet altijd degenen die goed gepland zijn, maar als het gaat om een vakantie met je vriendengroep, is dat vaak wel zo. Logischerwijze ben je niet alleen, en kan je niet heel de dag doen waar je zelf zin in hebt. Het is belangrijk om moeite te doen om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt en relaties intact blijven. Daarom hebben we een aantal tips voor je om een ongelofelijke reis met vrienden te plannen en herinneringen voor het leven te maken!

Kies de juiste bestemming

Het is belangrijk om een bestemming te kiezen waar iedereen naartoe wil. Vaak betekent dit dat je een plek kiest die veelzijdigheid biedt. De een wil uitrusten en ontspannen op het strand, terwijl de ander elke dag op pad wil en ’s avonds de club in wil. Een perfecte bestemming hiervoor is het ‘witte eiland’ van Spanje. Terwijl de ene helft van de groep geniet van de mooiste stranden van Ibiza, huurt de andere helft scooters om het eiland te ontdekken. Aan het einde van de dag ontmoet je elkaar in een van de beste Ibiza beachclubs. Perfect, toch?

Kies de juiste vrienden

Botsen met reisgenoten is niet onvermijdelijk als je de juiste groep mensen kiest. Het is belangrijk dat niet alleen jij met iedereen kunt opschieten, maar dat de rest dat ook met elkaar kan. Onderhoudsarme en relaxte persoonlijkheden kunnen een spanningsvrije reis bevorderen, net als groepen vrienden die elkaar al jaren kennen.

Bespreek het budget

Als het gaat om het bespreken van geld, vermijd dan de groepsapp en praat er persoonlijk over. Met zijn alle afspreken bij iemand thuis of erover te praten tijdens kan een ongemakkelijke discussie voorkomen. Bepaal aan de hand van het budget eerst de bestemming. Een rondreis Nepal ziet er bijvoorbeeld al anders uit dan een stedentrip naar Italië. Bepaal een maximaal bestedingslimiet waar iedereen blij van wordt en wat realistisch is. Hou vervolgens een budget in Google Documenten aan om iedereen zijn uitgaven bij te houden. Je kunt ook na het boeken van je vlucht en hotel een pot te maken om kleine uitgaven van te betalen. Denk hierbij aan taxi’s, lokale activiteiten, eten en fooien. Dan hoef je niet achteraf berekeningen te gaan maken en tikkies te sturen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.