Tips

De beste manier om het zwembad te verwarmen zonder verwarming

Het op temperatuur houden van het water in je zwembad is een uitdagende taak. Het kan zijn dat je hoge kosten moet maken wanneer je de watertemperatuur verhoogt met een warmtepomp of gasverwarmer. Als je op zoek bent naar een goedkopere methode, dan kun je een zwembadtent kopen bij SunnyTent. Het plaatsen van de zwembadtent is de voordelige manier om het water op een aangename temperatuur te houden. Je kunt vertrouwen op het zonlicht om het water te verwarmen. Zo kun je de temperatuur verhogen zonder verwarming wanneer je zwembad zich in de buitenruimte bevindt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het zwembad niet op een schaduwrijke plek staat. Hier zijn twee methoden die je kunt proberen om het water te verwarmen.

Het zwembad afdekken met een zwembadtent

Je kunt een Sunnytent zwembadoverkapping kopen om in- of opbouwzwembaden af te dekken. De koepel van het zwembad kan de zonnestralen opvangen en het water opwarmen. Op een warme zonnige dag kan de zwembadkoepel de watertemperatuur tot 10 graden verhogen. Je moet alleen wat geld uitgeven voor de eerste aankoop. Je kunt echter veel geld besparen op de operationele kosten, aangezien de koepel het zwembad gratis kan verwarmen. Deze koepel werkt volgens het kasprincipe. Het houdt de warmte vast om het water te verwarmen en voorkomt verdamping. De koepel kan je ook beschermen tegen koude wind. Je kunt dus genieten van je zwemtijd zonder te bevriezen.

Het zwembad afdekken met een zonnedeken

Een ander alternatief om het water warm te houden is het gebruik van een zonnedeken. Deze drijvende afdekking kan geplaatst worden wanneer het zwembad niet in gebruik is. De zonnedeken helpt je het zwembad te isoleren en warm te houden. Welke warmtebron je ook gebruikt, je moet deze zonnedeken toch installeren. Deze afdekking kan het warmteverlies door verdamping minimaliseren. Het installeren van de zonnedeken brengt echter een veiligheidsrisico met zich mee. Het kan gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Wanneer de kinderen op deze hoes staan, kan deze de persoon omsluiten. Dus als je de veiligheid van je kinderen prioriteit geeft, moet je niet voor deze afdekking kiezen. Of, als je toch liever deze afdekking gebruikt, installeer dan een zwembadhek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.