Beauty

Dagelijkse haarverzorging

Haarverzorging, er is zoveel te vinden, waar moet ik beginnen? Je haar wassen met shampoo en daarna behandelen met conditioner, zover komen de meeste mensen nog wel. Maar wat is nu echt goed of slecht voor mijn haar? Dit kan per haar onwijs verschillen, maar in dit artikel nemen we je graag mee in een aantal algemene verzorgingstips voor alle typen haar.

Dagelijkse verzorging

In je dagelijkse routine is het verstandig om je haar af en toe door te kammen. Hiermee worden de oliën in je haar weer wat beter verspreid. Maar je haar borstelen is ook een van de meest schadelijke dingen voor je haar. Met stijl haar zorg je dat je als je je haar borstelt dat alleen met droog haar doet. Met krullend haar kun je juist beter zorgen dat je haar nat is. Anders breekt je haar veel te snel af en beschadigt het. Was je haar zo min mogelijk met shampoo, probeer het steeds een dagje op te rekken. Kijk ook goed naar welke shampoo en conditioner je gebruikt. Kijk eens bij Mesoestetic voor fijne haarverzorgingsproducten.

Wekelijkse verzorging

Sommige behandelingen voor je haar geven een extra keratine boost of hebben andere voedende eigenschappen. Dit is meestal in de vorm van een haarmasker. Een haarmasker is niet iets wat je elke dag moet gebruiken, dan word je haar veel te zwaar en over voedt. Aan te raden is om een haarmasker ongeveer een keer per week aan te brengen in je haar. Mocht je je haar een keer willen föhnen, stijlen of krullen, gebruik dan een hittebeschermer. Op deze manier breekt de hitte je haar niet gelijk af en gaan je lokken nog een stuk langer mee. Als je merkt dat je lokken wat uitdrogen (vooral bij krullen of dik haar) dan is een extra haarolie zeker niet overbodig. We wassen met shampoo vaak te veel olie uit ons haar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.