Algemeen,  Tips

DaaS (Device as a Service)

DaaS it, ook wel Device as a Service, is een dienst waarbij er gebruik wordt gemaakt van een hardware device voor een vaste prijs per maand. Dit kunnen laptops, tablets, smartphones of pc’s zijn. Daarnaast zijn er bij de prijs ook services inbegrepen, zoals het plaatsen en de installatie, onderhoud, reparaties en vervanging. DaaS is vergelijkbaar met het leasen van hardware, want er wordt alleen betaalt voor het gebruik en niet voor het bezit. Veel bedrijven en organisaties maken gebruik van DaaS. Maar wat zijn nou de voordelen van het leasen van hardware?

Kosten worden bespaard en transparant

Ten eerste worden er kosten bespaart. Als organisatie betaal je alleen voor de devices die worden gebruikt. Daarnaast zijn de bijkomende kosten, zoals plaatsing, reparaties etc. allemaal bij de vaste maandprijs inbegrepen. Op deze manier bespaar worden er veel kosten bespaard, die normaal gesproken naar inkoop, beheer, administratie en reparatie zouden gaan. Daarnaast wordt er kapitaal vrijgehouden. De investeringsuitgaven worden verschoven naar een model op basis van operationele kosten. Dit houdt in dat hope investeringen vooraf niet meer nodig zijn, waardoor er meer kapitaal overblijft voor andere investeringen. Ook worden de kosten meer transparant. Er zijn geen meer inkoopkosten en plaatsingsprocedures meer, maar alles zit inbegrepen in één vaste prijs. De uitgaven voor de toekomst worden hierdoor voorspelbaar.

Beschikking over nieuwste hardware

Vaak maken wordt er binnen organisaties langdurig gebruik gemaakt van dezelfde hardware. Op een bepaald moment voldoet dit niet meer aan de eisen. Het vervangen hiervan is duur. Met Device as a Service heb je als organisatie altijd de meest geschikte hardware voor de specifieke taken van de werknemers. Naast dat werknemers tevreden worden van DaaS, kan de IT-afdeling er ook blij mee zijn. Vaak is deze afdeling druk met het inrichten van werkplekken en het beheren van hardware. Met DaaS kan de afdeling zich weer volledig focussen op hun expertise.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.