Beauty

Cursus Nagelstyliste

Als je eenmaal aan het je cursus nagelstyliste hebt afgrond, wil je nooit meer anders! Waarom zeg je? Nou hier komt het. Nagelstyliste is een praktisch maar ook creatief en sociaal beroep. Het contact met je klanten, de talloze mogelijkheden, bijvoorbeeld mensen blijer/mooier maken, zelfstandig werken, je creativiteit combineren met je beroep. Het is een beroep waar je jezelf ook kunt ontwikkelen maar ook ontdekken. Als het je passie is dan maak er maar werk van. Niets maakt ons blijer als we met ons hart en ziel ons werk doen. En nagelstyliste is een van die beroepen. Je bent constant aan het creëren en daarmee inspireer je anderen maar ook jezelf. Je kan ook uitdagingen tegen komen, maar die uitdagingen zijn juist een mogelijkheid om als een professional verder jouw skills uit te breiden.

Nagelstyliste tips voor gezonde hand en nagels

1.       Houd je nagels en handen schoon. Vuile handen vragen gewoon om problemen, zowel vanuit gezondheids- als esthetisch oogpunt. Vuile nagels zijn niet alleen onhygiënisch, ze zijn ook onaantrekkelijk. Dus zorg dat je bij volgende handwas je nageltjes goed wast.

2.       Masseer lotion in je nagelriemen en nagels. Het handhaven van een goede vochtbalans is belangrijk voor jouw huid en dat geldt ook voor de huid rond jouw vingernagels. Door je handhuid en nagelriemen sterk te houden, voorkom je dat je gemakkelijk infecties of irritaties rond je nagels krijgt.

3.       Vermijd agressieve chemicaliën wanneer je kunt. Het is belangrijk om zorgvuldig en geïnformeerd te zijn over alle beauty- en wellnessproducten die u kiest. Hoe meer chemicaliën een product bevat, hoe meer schade het aan je nagels en huid kan toebrengen. Kies indien mogelijk natuurlijke product opties en probeer frequente inlopen met nagellakremover te voorkomen.

4.       Vitamines en voedingssupplementen nemen. Een goede tip voor het versterken van je nagels is om de voeding te krijgen die nodig is om de nagels sterk te laten worden. Er zijn supplementen die speciaal zijn gemaakt met dingen als gezonde vingernagels en haar in gedachten. Onderzoek heeft zelfs gesuggereerd dat biotine (een vitamine die deel uitmaakt van de vitamine B-familie) nuttig kan zijn om de kracht en groei van vingernagels te bevorderen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.