Algemeen,  Reizen,  Tips

Breng een bezoek aan Denemarken

De gelukkigste mensen ter wereld wonen in Denemarken, en niet zonder reden. Het Scandinavische land is met een oppervlakte van ruim 43.000 km2 iets groter dan Nederland. Met een bevolking van ongeveer 5,7 miljoen, die voornamelijk in stedelijke gebieden wonen, biedt Denemarken zowel een bruisend stadsleven als een adembenemende natuur. Denemarken is het land dat u gezien moet hebben. We zullen u 3 redenen vertellen waarom.

Kopenhagen

Na een uurtje vliegen vanuit Amsterdam ben je al in Kopenhagen. Dit maakt het het perfecte weekendje weg. Kopenhagen heeft een gezellig centrum waar je heerlijk kunt eten, nog beter kunt winkelen en mooie mensen om je heen hebt. Het centrum is niet erg groot, dus het is het beste om de hoofdstad van Denemarken te voet of met de fiets te verkennen. Maak een aangename fietstocht door het gekleurde Nyhavnu, of bezoek The Little Mermaid in Esterbro.

Naast de prachtige winkels van Scandinavisch interieurdesign, staat Kopenhagen ook bekend om zijn historische gebouwen en botanische tuinen. Tivolituinen, een magische tuin / pretpark dat je niet mag missen tijdens je stedentrip!

Reis naar Myeon Island

Met wat Kopenhagen te bieden heeft, biedt Denemarken ook fantastische landschappen. Een auto huren is de perfecte manier om Denemarken te ontdekken. Het geeft je een geweldig gevoel van vrijheid en je kunt uren rijden zonder veel mensen tegen te komen. Vanuit de hoofdstad reis je zuidwaarts naar het eiland Myehn. Hier vind je de krachtigste krijtrotsen van Denemarken, namelijk Møns Klint. Krijtrotsen strekken zich uit over de helderblauwe zee. Dit eiland heeft een aantal zeer interessante bezienswaardigheden en mooie uitzichtpunten, waarvan het hoogste punt op 143 meter ligt. Voor echte avonturiers zijn er verschillende plekken waar je de steile kliffen kunt afdalen en langs de witte zandstranden kunt wandelen.

Een reis naar de regio Jutland

Jutland is een continentaal Europees schiereiland. De helft uit Duitsland, de andere helft uit Denemarken. Het centrale deel wordt gekenmerkt door heuvels, meren, bossen en rivieren. Er zijn hier een aantal nationale parken. Dankzij de ongerepte natuur leven hier duizenden (water) vogelsoorten. Limjord ligt in Noord-Jutland. De omgeving komt de bezoekers ten goede. Het is een ideale vakantiebestemming dankzij het uitgestrekte terrein, de frisse lucht en de prachtige witte zandstranden. Daarnaast zijn er verschillende plekken om watersporten te beoefenen zoals duiken, windsurfen en waterskiën. In Oost-Jutland zijn de stranden kindvriendelijker omdat de zee ondieper is en ideaal voor het hele gezin! Langs de kust liggen veel oude vissersdorpjes en gezellige haventjes. Zuid-Jutland onderscheidt zich door zijn diverse natuur, die grotendeels een beschermd natuurgebied is. Ook vind je hier de leukste wandelroutes. De rijkswacht is een echte aanrader! Behalve Limjord is West-Jutland met zijn 400 km kustlijn ook een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. Houdt u meer van een minder actieve vakantie, dan kunt u ook ’s avonds genieten van de prachtige zonsondergang. Ook zijn er in de omgeving veel musea die de geschiedenis van het gebied vertellen, bijvoorbeeld uit de tijd van Vikingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.