Alle woonverzekeringen op een rij
Tips

Alle woonverzekeringen op een rij

Je woning is heel belangrijk. Dit is waar je leeft, waar al je spullen staan en waar je je terugtrekt na een heftige dag. Een woning en alle spullen die jouw huis een thuis maken zijn erg kostbaar en dierbaar. Waarschijnlijk wil je deze wel goed beschermen en verzekeren. Maar welke verzekeringen zijn er en welke kies je?

De meest complete verzekering

De meest complete woonverzekering die je kunt aanschaffen is een woonhuisverzekering. Dit verzekert alles in en rond om je huis. Mogelijk kun je deze zelfs aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, doorlopende reisverzekering of rechtsbijstandsverzekering. Er kan dus van alles aan toegevoegd worden. Maar in de basis is het een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je verzekert voor schade aan alle spullen ín je huis. Dit gaat bijvoorbeeld om je nieuwe design lamp, je tv of je bestekset. Een inboedelverzekering dekt de schade bij veel verschillende oorzaken van schade. Van brand en blikseminslag tot inbraak en beroving. Alleen wanneer u zelf de schade veroorzaakt ben je niet automatisch verzekert. Daar is vaak een allriskverzekering voor nodig.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die schade áán je woning dekt. Dit is alles wat vastzit aan de woning en niet zonder schade zou kunnen worden verwijderd. Bijvoorbeeld keukenblok en kozijnen. Ook bij deze verzekering wordt er uitgekeerd in geval van brand, inbraak, diefstal en een groot aantal andere situaties. Een opstalverzekering is erg belangrijk als je een eigen huis hebt en een hypotheek. Als je huis zou afbranden kun je in enorme problemen komen zonder deze verzekering.

Wanneer er dus een brand ontstaat in de keuken ben je met alleen een inboedelverzekering alleen verzekerd voor de airfryer, je bestekset en de designlamp in de keuken. Met alleen een opstalverzekering is je keukenblok verzekerd, of in het ergste geval je hele huis, maar geen van de spullen die erin staan. En voor een volledige dekking kies je een woonhuisverzekering.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.