Fashion

5 tips voor het kopen van de juiste bh

Het juiste ondergoed zorgt ervoor dat je kleding mooi valt en naadloos aansluit op je lichaam. Het kopen van een bh is misschien nog wel lastiger dan het kopen van ondergoed dat je niet ziet onder je kleding. Waar moet je nu op letten bij het kopen van een bh? Hieronder geven we je 5 tips.

De juiste bh kopen: 5 tips

Wist je dat het echt vaak voorkomt dat vrouwen de verkeerde bh-maat aanschaffen? Sommige vrouwen dragen zelfs hun hele leven een bh-maat die niet bij hen past. Hieronder geven we je 5 tips voor het kopen van de juiste bh. 

1. Controleer altijd hoe de bh zit onder je kleding

Wanneer je een bh past, vind je het misschien al genoeg om in de spiegel te kijken en zo te beoordelen of je bh wel of niet goed zit. Het is echter altijd belangrijk om je kleding erover aan te trekken, zodat je meteen ziet hoe dat valt. Op die manier zie je in een oogwenk of de bh zichtbaar is of niet, of er ribbeltjes ontstaan onder je kleding door bijvoorbeeld kantjes op de bh en of de bh de neiging heeft om open te gaan staan. Een bh met beugel zit meestal het mooist. 

2. Check of de cups goed aansluiten op je borsten

Sommige vrouwen komen met de klacht dat de bh open gaat staan als ze bijvoorbeeld gaan zitten. Dit komt doorgaans niet door het model bh, maar doordat je voor de verkeerde cupmaat hebt gekozen. Soms valt dit op te lossen door de bandjes strakker aan te trekken. Als dat niet helpt, zal je echt over moeten stappen op een kleinere cupmaat. Een ander probleem kan zijn dat je borsten juist over de bh-rand heen komen. Dan moet je juist voor een maatje groter kiezen. Je kunt ook overwegen om een minimizer bh aan te schaffen.

3. Pas een nieuwe bh niet tijdens je ‘verkeerde week’

Door de eeuwen heen zijn er talloze namen bedacht voor je periode. Of je het nu over je maandelijkse feestje of je verkeerde week hebt, als je menstruatie is begonnen, dan is het in ieder geval geen goed idee om bh’s te gaan passen. Gedurende je cyclus veranderen je borsten. Deze kunnen groter en kleiner worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je bh’s in twee verschillende maten aan te schaffen, zodat je voor elke periode van de maand een bh in de juiste maat hebt.

4. Doe twee vingers onder de band om de omvang te checken

Je bh moet precies pas zitten om je borsten echt de juiste steun te bieden. De steun komt niet alleen van de cup en de band, maar ook van de schouderbandjes. Het is aan jou om voor de juiste omvang te kiezen, zodat de ondersteuning overal optimaal is. Je kunt je bh het beste in een maat kopen die perfect zit op de meest losse stand. Als de band dan door het dragen wat uitrekt, kun je de maat aanpassen en hem op een strakker haakje zetten. Je kunt eenvoudig controleren of de omvang goed is, door twee vingers onder de band te steken.

5. Koop regelmatig een nieuwe bh

Bh’s draag je eigenlijk iedere dag en je moet ze ook regelmatig wassen. Daardoor zijn ze onderhevig aan slijtage en kunnen ze ook wat groter worden door het gebruik. Het gaat eigenlijk net als met schoenen: je moet ze op tijd vervangen. En zeg nu zelf: een sexy lingerie setje aanschaffen is heus geen straf, toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.